Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 14.06.2018. 09:53 |

Pompeo: Sankcije Sjevernoj Koreji ostaju do potpune denuklearizacije

FENA Internet

SEUL, 14. juna (FENA) - Američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je da će žestoke sankcije Sjevernoj Koreji ostati na snazi sve do potpune denuklearizacije te zemlje.

Predsjednik SAD-a Donald Trump i čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong-un usaglasili su se na sastanku koji je održan ove sedmice u Singapuru da će Sjever biti posvećen "radu na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka". Zauzvrat je Tump najavio da bi Sjedinjene Države mogle obustaviti zajedničke vojne vježbe sa Južnom Korejom, što bi garantiralo sigurnost Sjeveru.

- Predsjednik Trump je kristalno jasan kada se radi o denuklearizaciji i ublažavanju sankcija - kazao je Pompeo novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Južne Koreje i ministrom vanjskih poslova Japana u Seulu, prenosi Reuters.

Dodao je da Sjedinjene Države žele potpunu denuklearizaciju, a nakon toga će sankcije biti ublažene.

Sjevernokorejski mediji su izvijestili da su Kim i Trump prepoznali princip "korak po korak" kako bi postigli mir na Korejskom poluotoku.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Rusija tvrdi da je velikim silama potreban novi pristup Sjevernoj Koreji

Kim Jong Un nadzirao vježbe artiljerijskih jedinica u Sjevernoj Koreji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'