Servisne informacije

Dionicama cesta kroz usjeke mogući odroni kamenja i zemlje

Saopćenje

MOSTAR, 14. juna (FENA) - Uvjeti za vožnju uglavnom su povoljni. Zbog mjestimice mokrih ili vlažnih kolnika iz AMSBiH savjetuju oprez i vožnju prilagođenu uvjetima na cesti.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa iz AMSBiH vozače mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog odrona na dionicama M-14.2 Drvar - Resanovci i M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova na dionici Lepenica - Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova, promet se preusmjerava u pretjecajnu traku uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na M-14 Bihać - Srbljani, M-14.1 Odžak - Vukosavlje, M-16.2 Bugojno - Uskoplje (Dražev Dolac).

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-4 Doboj - Tuzla (dionica Poljice - Gavrići), M-14.1 Donji Svilaj - Brod (naselje Struge).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja., saopćeno je iz AMSBiH-a.

(FENA) L.A.