Ekonomija     | 12.06.2018. 15:57 |

Sastanak o temi 'Kako uključiti žene u procese promjena?'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini organizovalo je danas sastanak o temi "Kako uključiti žene u procese promjena?" kojem su prisustvovale i predstavnice Ambasade Francuske u BiH, predvođene atašeom za saradnju Cetrinom Palpant, te direktorica i pomoćnica direktorice Gender Centra Federacije BiH Ana Vuković i Vikica Šunjić.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktuelnim projektima koje provode Gender Centar FBiH i Udruženje poslovnih žena u BiH, te mogućnostima da ih ambasada Francuske podrži. 

Istaknuto je kako je saradnja GCFBiH i UPŽuBiH na visokom nivou, te da se u mnogim projektima ali i razvoju strategija i planova interesi i ciljevi u potpunosti podudaraju. 

Također, navedeno je da su najveće prepreke u komplikovanom administrativnom uređenju u BiH pa tako mnoge lokalne zajednice nemaju gender strategiju a neke lokalne zajednice nemaju ni Komisiju za jednakopravnost spolova.

Naglašeno je da i pored pozitivnih procesa za ostvarivanje rodne ravnopravnosti koji se trenutno dešavaju, politički rizici u izbornoj godini predstavljaju realnu prijetnju da ih uspore ali da svakako GCFBiH i UPŽuBiH će u skladu sa svojim mandatom nastaviti raditi na promjenama koje su nužne u ovim oblastima, saopćeno je iz Udruženja poslovnih žena u BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'