Sport     | 12.06.2018. 13:29 |

Finansijska podrška razvoju košarke u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je potpisao protokol o realizaciji sredstava Udruženju za unapređenje sporta "Košarkaški klub Royal". Ovim protokolom Općina Centar će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 20.000 KM spomenutom udruženju kao pomoć u realizaciji planiranih sportskih aktivnosti tokom 2018. godine.  

O samoj namjeni ovih sredstava govorio je Harun Mahmutović, predsjednik Upravnog odbora kluba koji je potpisao protokol.

– Naš klub Royal ima potpisan sporazum sa KK „Bosna“ i zajednički nastupamo pod imenom "Bosna-Royal" i na taj način održavamo ime i dugogodišnju tradiciju nekadašnjeg evropskog prvaka u košarci. Zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na ovoj donaciji koja nama kao klubu dobro dođe. Naša namjera je sa ovim sredstvima ojačati postojeći omladinski klub, jer za našu omladinu je sport baza zdravog odrastanja i dobra osnova njihovog budućeg života. Nakon uspješne protekle sezone želimo da kroz naš omladinski pogon prođe najmanje hiljadu djece koja će zavoljeti sport -  objasnio je Mahmutović.

Nakon turbulentne protekle sezone košarkaši KK "Bosna-Royal" su uspjeli izboriti plasman u regionalnu ABA 2 ligu, što predstavlja veliki uspjeh za klub, saopćeno je iz  Općine Centar. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta