Bosna i Hercegovina     | 11.06.2018. 11:32 |

Povećao se broj glasača na području Banje Luke

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 11.juna (FENA) - Pravo glasa na predstojećim općim izborima, na području Banje Luke, imat će 189.617 glasača, potvrdili su iz Gradske izborne komisije (GIK).

-Broj glasača se povećao - potvrdila je predsjednica GIK-a Nada Batinar, ali je negirala da se na biračkim spiskovima nalaze i imena umrlih osoba, ističući da su izvršili provjere svih podataka.

Gradska izborna komisija izložila je privremeni birački spisak na području osnovne izborne jedinice – grada Banja Luka, i to u svih 57 mjesnih zajednica.

Obavještenja o izlaganju bit će istaknuta na više od 250 lokacija, a građani će moći da imaju uvid u ovaj spisak do 8. jula.

S ciljem pravovremenog informisanja birači će imati mogućnost da otklone eventualno uočene greške, kao i odabir opcije za kategoriju birača - raseljenih osoba.

Birači s područja tog grada koji imaju status raseljenih osoba, svoje podatke mogu provjeriti isključivo u Centru za birački spisak, u kancelariji broj 15, u prizemlju Gradske uprave Banja Luka i do 24. jula ove godine izvršiti izbor biračke opcije podnošenjem odgovarajuće prijave centru za birački spisak.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pivić: Čitav izborni proces proveden u skladu sa Statutom SDA (VIDEO)

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Izborna komisija SDA: Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA koji ispunjava uvjete

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana