Stranačke aktivnosti     | 08.06.2018. 16:19 |

Priopćenje za javnost HDZ BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. lipnja - Svetom misom zadušnicom uz spomen obilježje na prevoju Ovnak danas je obilježena 25. obljetnica Stradanja hrvata Travnika, gdje za progon 19.600 Hrvata kao ni ubojstva hrvatskih civila, zatočenika i pripadnika HVO-a, još nažalost nitko nije odgovarao.

 Vijence i svijeće, uz ostala izaslanstva položili su, izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, predvođeno hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

 Na središnjem spomen - obilježju, svetu misu za sve poginule pripadnike HVO-a i hrvatske civile predvodio je vojni biskup u BiH, mons. Tomo Vukšić, koji je održao prigodnu homiliju i kazao: "Nasilje nad Božjim stvorenjima je udar i na samoga Boga" kazao je biskup Vukšić te istaknuo kako se nalazimo u situaciji da obilježavamo 25. obljetnicu proloma mračnog oblaka punoga mržnje, zbog čega se dogodilo teško stradanje i tragedija vjernika župe Brajkovići i ovoga cijelog kraja, točno na današnji dan 1993. godine.

 A o silini strahota koje su se zbile toga dana i o posljedicama koje su ostavile na ljude, obitelji, ovu župu i cijeli kraj, u jednom crkvenom zapisu čitaju se sljedeće riječi: "Najtragičniji dan svoje cjelokupne povijesti doživjela je župa Brajkovići 8. lipnja 1993. U skladu s Isusovim naukom i svojom kršćanskom vjerom, ponavljamo da je svako nasilje nad Božjim stvorenjima, a posebice nad svakim čovjekom, koji je Božja slika i prilika, zapravo udar i na samoga Boga. I da ne bi bilo dvojbe, podsjećamo da je sam Isus rekao: 'Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!", zaključio je svoju propovijed biskup Vukšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom