Bosna i Hercegovina     | 08.06.2018. 14:27 |

U Mostaru regionalna konferencija o Dobrom upravljanju na zapadnom Balkanu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. lipnja (FENA) – U organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) u utorak, 12. lipnja, u Hotelu Mepas u Mostaru bit će održana dvodnevna regionalna konferencija pod nazivom "Dobro upravljanje na zapadnom Balkanu", s ciljem jačanja dijaloga o reformi javne uprave.  

Konferenciju će otvoriti ministar pravde Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Upravnog odbora ReSPA na ministarskoj razini Josip Grubeša, direktorica ReSPA-e Ratka Sekulović, te zamjenik šefa izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini Khaldoun Sinno.

Glavne teme o kojima će se raspravljati odnose se na strateški okvir reforme javne uprave i njegovu financijsku održivost, kvalitetu planiranja i koordinaciju politika, monitoring i izvještavanje o provođenju ovih strategija, kao i odgovarajuću financijsku pomoć EU-a za podršku reformama.

Konferencija će okupiti ministre nadležne za pitanja javne uprave, predstavnike ministarstava i financija, kao i nacionalne IPA koordinatore zapadnog Balkana, a također i visoke predstavnike državnih administracija, Europskoga povjerenstva i Europske unije, potom Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI), Centra za sigurnosnu suradnju (RACVIAC), drugih međunarodnih organizacija, organizacija civilnog društva i ostalih partnera.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana