Stranačke aktivnosti     | 07.06.2018. 16:15 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

"Narod i Pravda sa zadovoljstvom saopštava da od danas broji 6 zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo (što stranku čini drugom najjačom parlamentarnom strankom u KS) i što aktuelni izabrani zvaničnici u zakonodavnoj vlasti prepoznaju ciljeve, namjere i politike Naroda i Pravde kao najbolje za građane Kantona Sarajevo. Vjerujemo da će Mersiha Mehmedagić u mnogome doprinijeti boljem sutra za koje se zajedno borimo. Pored zajedničkih motiva koje dijeli s našom političkom partijom, kao razlog priključenja Mersiha je navela i sljedeće:

"Kroz dosadašnje političko iskustvo shvatila sam da je šutnja zlato samo za one koji se, ne radeći ništa, nikome ne zamjeraju. Upravo zato, biti neprimjetan i nečujan u društvu opterećenom nepravdom i korupcijom je komformizam, ali i saučesništvo! Podići svoj glas protiv nepravde i kada imaš moć da odlučuješ i kada je ta moć samo u glasnom otporu je moj izbor i najjači razlog zašto se priključujem Narodu i Pravdi."

Predsjednika Naroda i Pravde, Elmedina Konakovića, posebno raduje jačanje statusa žena u politici, te sve veći broj ambicioznih, pametnih i hrabrih članica Naroda i Pravde i dodaje: "Jako mi je drago što je zasigurno najagilnija zastupnica Skupštine KS izabrala baš Narod i Pravdu za nastavak svoje političke karijere. Imali smo izuzetno dobru komunikaciju za vrijeme mog mandata, a i Mersiha se isticala svojim dobrim i konkretnim primjedbama i prijedlozima koji su poboljšavale sveukupnu politiku i rad Vlade KS. Nemam sumnju u njen dalji rad koji će i nama, a posebno svim građanima, biti od izuzetnog značaja.""

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu