Bosna i Hercegovina     | 06.06.2018. 10:04 |

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović s izaslanstvom posjetio Fojnicu

FENA Saopćenje

FOJNICA, 6. lipnja (FENA) – Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović boravio je u utorak u radnom posjetu općini Fojnica.

U izaslanstvu HDZ-a BiH, osim Čovića, bili su i ministrica financija FBiH Jelka Milićević i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović. Osim predsjednika Općinskog odbora te predsjedatelja Općinskog vijeća Fojnica Branka Stanića, izaslanstvo su u stranačkim prostorijama dočekali i drugi članovi Odbora, kao i predstavnici drugih stranačkih tijela, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH ustvrdio je tom prigodom kako je primarni cilj posjete bio upoznati se sa stanjem u radu Općinskog odbora te dodao kako će s obzirom na izbornu godinu u narednim mjesecima svakako biti i više prilika za ponovne posjete i susrete.

Izrazio je zadovoljstvo što je većina obećanih stvari od posljednjeg susreta zaista realizirana, no da uvijek može bolje te da podrška viših razina vlasti, kada su u pitanju projekti lokalnih zajednica pa tako i Općine Fojnica, ne smije izostati.

Ministrica Miličević kazala je kako obećanja, bez ozbiljne mogućnosti njihove realizacije, ne smije biti.

Potvrdila je svoju spremnost, kao i članova njezinog Ureda na obostranu komunikaciju sa svim zainteresiranim stranama kada su u pitanju nadležnosti ministarstva kojim rukovodi.

Stanić se u svom izlaganju bazirao na solidne odnose s općinskim načelnikom, zatim odnose s drugim, prije svega hrvatskim strankama koje djeluju u Fojnici, radu javnih ustanova, zastupljenosti Hrvata u njima te pohvalio rad Općinskog odbora, ali i suradnju sa Županijskim odborom te županijskom vladom.

Naglasio je spremnost u administracijskom smislu kada je riječ o apliciranju i traženju sredstava za neke kapitalne projekte, dok je kao jedan od glavnih problema istaknut onaj s rudnikom zlata u naselju Bakovići.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović u svom se izlaganju osvrnuo na nedavno izglasanu Odluku o dugoročnom  kreditnom zaduženju te županije kod Razvojne banke u cilju sanacije i rekonstrukcije regionalnih prometnica na području cijele županije.

Ocijenio je kako je značajan dio sredstava predviđen i za općinu Fojnica te da su neke od najprioritetnijih prometnica već odrađene.

Razgovarano je i o turističkom potencijalu ovog mjesta te neophodnim radnjama koje bi uvelike poboljšale njegovu vidljivost i promociju u turističkom smislu. Aktualna problematika, odlazak stanovništva općenito bila je temom i ovog razgovora, a nazočni su potvrdili kako određenih pozitivnih pomaka ipak ima.

Izaslanstvo je nakon sastanka u pratnji gospodarstvenika Igora Bošnjaka posjetilo i jedan novootvoreni industrijski pogon za proizvodnju uglavnom termo papira, kao i starački dom u izgradnji, a posjet je zaokružena odlaskom u Franjevački samostan Duha Svetoga, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta