Ekonomija     | 05.06.2018. 16:14 |

U Sarajevu dvodnevna radionica 'Upravljanje lancima nabavke'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji s Privrednom komorom Federacije BiH i Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine organizuju dvodnevnu specijalističku radionicu o "Upravljanju lancima nabavke" 5. i 6. juna u Sarajevu. 

Radionica je namijenjena kompanijama koje se bave proizvodnjom metala u Bosni i Hercegovini, a posebno kompanijama iz automobilske industrije koje su dobavljači i/ili planiraju postati dobavljači svjetski poznatim proizvođačima automobila.

Predavač na radionici je renomirani stručnjak i konsultant iz Sjedinjenih Američkih Država Martin Mirsky, sa više od trideset godina radnog iskustva u oblastima upravljanja i optimizacije lanaca nabavke u zemljama Evrope, Azije i Sjeverne Amerike.

Radionica će pružiti opće razumijevanje šta će biti potrebno da se postane preferirani dobavljač i kako najbolje upravljati zalihama.

Nakon završetka radionice, planirani su individualni sastanci sa kompanijama, tokom kojih će konsultant raditi sa kompanijama kako bih pružio specifične preporuke uključujući pregled gdje je ta kompanija danas i gdje treba da fokusira svoje napore na poboljšanje.

Oblasti analize će uključivati politike, procese, procedure, tehnologiju i organizaciju unutar kompanije.

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) je trogodišnji USAID-ov program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unapređenje trgovinske ekspanzije BiH u Evropsku uniju i regionalna tržišta. Takvo što namjerava se ostvariti prvenstveno putem programa dodjele bespovratnih sredstava domaćim malim i srednjim preduzećima te organizacijama koje predstavljaju preduzeća s izvoznim potencijalom u sektorima drvoprerade, metaloprerade i tekstila, obuće i kože, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana