Stranačke aktivnosti     | 04.06.2018. 10:05 |

OO SDA Stari Grad - Saopćenje za javnost

FENA Saopćenje

Sinoć je u Hotelu Europa organizovan iftar za više od 500 članova, simpatizera i prijatelja Opštinskog odbora SDA Stari Grad. Oni su burnim aplauzom dočekali kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda gospodina Šefika Džaferovića i Predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine gospodina Denisa Zvizdića.  


Prisutnima se obratio Predsjednik Opštinskog odbora SDA Stari Grad i Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka koji je između ostalog kazao kako je Opštinski odbor Stari Grad, iako po svome sastavu možda i najmlađa opštinska organizacija SDA, ovim iftarom, ali i ostalim aktivnostima koje neumorno provodi na terenu, pokazao snagu na koju SDA, ali i država Bosna i Hercegovina, u budućnosti mogu najozbiljnije računati. Zahvalio se Džaferoviću i Zvizdiću, ministru unutrašnjih poslova FBiH Aljoši Čampari, te ostalim gostima i zvaničnicima SDA na dolasku. 
Zaključio je sa tim da je snažna SDA garancija jačanja i razvoja Bosne i Hercegovine, te da je siguran u pobjedu gospodina Šefika Džaferovića, ali i SDA ne predstojećim izborima.  


Premijer Zvizdić je u svom obraćanju naglasio da SDA nikada neće odustati od zacrtanog puta odbrane, opstanka i stalne izgradnje države, te rada na njenom napretka ka euroatlanskim integracijama i ekonomskom razvoju. Kratko je govorio o napretku države na tome putu u ovome mandatu, te naglasio da će o tome više govoriti u narednom periodu. Dao je svoju punu i neupitnu podršku kandidaturi Džaferovića, pozivajući sve prisutne da učine to isto, te je pozvao Džaferovića da zajedno izađu za govornicu – što je ispraćeno aplauzom i ovacijama pristunih i najavio njegovu sigurnu pobjedu na predstojećim izborima.  


Džaferović je poručio kako je Stranka demokratske akcije odigrala ključnu u odbrani BiH tokom agresije, ali i u periodu izgradnje države uprkos brojnim „silama“ opstrukcije i destrukcije. Danas SDA, kako je kazao, nastavlja sa radom na tom putu još snažnije, te sa ispunjavanjem Agende koja uključuje unutrašnju integraciju Bosne i Hercegovine, njene euroatlanske integracije, masovnu izgradnju i zapošljavanje, kao i rast plaća i životnog standarda za sve građane BiH. Istakao je da je njegova kandidatura rezultat demokratske procedure unutar stranke, te da bi on, u slučaju da je neko drugi kandidat za člana Predsjedništva, istome pružio punu podršku. 


„Ja sam dugo u politici na odgovornim pozicijama, bio sam portparol SDA kada je na njenom čelu bio rahmetli predsjednik Alija Izetbegović i kada smo bili u opoziciji. Ali, SDA je uvijek bila prva na braniku države, radeći vrijedno i ustrajno. Zato vam poručujem: čuvajte SDA, jer snažna SDA znači snažna i Bosna i Hercegovina“ – zaključio je Džaferović.  


Na kraju se ispred domaćina obratio predsjednik Operativnog izbornog štaba Haris Zahiragić koji je kazao kako ga raduje ovoliko odaziv, posebno nekih starih članova, koji se sve više vraćaju Stranki demokratske akcije – što potvrđuje da je čišćenje stranke bilo neophodno i da ga treba nastaviti. Istakao je kako se SDA ovih dana nalazi pod stalnim i združenim napadima, a da je razlog izostanka snažnog odgovora na te napade mjesec Ramazan, ali da će SDA itekako znati odgovoriti u mjesecima koji dolaze. Zaključio je sa time kako je Šefik Džaferović osoba koja je igrala značajnu ulogu u odbrani od agresije na Bosnu i Hercegovinu, u izgradnji njenih institucija, u svim bitnim pregovorima i reformama kao pravni ekspert, te da je Šefik Džaferović stabilan čovjek za nestabilna vremena.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost OO SDA STARI GRAD

Abdulah Skaka izabran večeras jednoglasno za predsjednika OO SDA Stari Grad

Abdulah Skaka izabran jednoglasno za predsjednika OO SDA Stari Grad

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana