Stranačke aktivnosti     | 01.06.2018. 09:28 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Od trenutka kada je objavljena kandidatura Denisa Bećirovića brojne političke stranke, nevladine organizacije i pojedinci daju svoju podršku i uključuju se u široki front progresivnih snaga koji se okuplja oko predsjedničkog kandidata SDP-a.

Jedan od onih koji je dao podršku je i profesor Tomislav Išek, ugledni i prepoznatljivi naučni radnik, ne samo u granicama Bosne i Hercegovine nego i širom regiona. U javnosti je posebno prepoznat kao čovjek koji afirmira demokratske i antifašističke vrijednosti.

U pismu podrške dr Išeka stoji:

„Kao univerzitetski profesor i građanin Bosne i Hercegovine želim javno podržati kandidaturu dr. Denisa Bećirovića, čovjeka za kojeg sam uvjeren da će funkciju člana Predsjedništva BiH obavljati pošteno i čestito, u interesu svih građana i naroda naše domovine.

Radi se o čovjeku koji je izrastao u vrsnog političara, ali i ličnost koja nikada nije izgubila vezu sa naukom i naučnim radom što je veoma primjetno i u njegovim nastupima.

Pratio sam njegovo i političko i naučno sazrijevanje i ubjeđen sam da je on pravo rješenje za Bosnu i Hercegovinu. Zbog svega toga, kao i niza drugih razloga, dajem mu apsolutnu podršku.

Denis Bećirović, kao kandidat SDP-a koji je referendumom izabran uz plebisticarnu podrsku članstva i koji se kandidirao za najvišu državnu funkciju, ubjeđen sam da će dobiti široku podršku ne samo članova SDP-a nego i svih građana budući da je svojim djelovanjem pokazao da je spreman izdići se iznad svih partikularnih interesa.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo