Regija     | 31.05.2018. 16:17 |

RH: U 'furgonu' s 29 imigranata teško ozlijeđeno dvoje djece, krijumčar u bijegu

FENA Agencije

ZADAR, 31. svibnja (FENA) - U 'furgonu' austrijskih tablica, koji je ilegalno prevozio 29 imigranata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, bilo je 15-oro djece, svi su iz Iraka i Afganistana, a hrvatska policija, prije nego što je zapucala, pokušala je tri puta zaustaviti vozilo, izvijestili su u četvrtak iz Policijske uprave zadarske o detaljima sinoćnjeg događaja na području Donjeg Srba te dodali kako policija s helikopterom i potražnim psima traga za krijumčarem ljudi.

 Riječ je o nekoliko bračnih parova i njihovoj djeci od kojih najmlađe dijete ima sedam godina.

Dvoje djece, 12-godišnja djevojčica i dječak, teško su ozljeđeni, u zadarskoj su bolnici i izvan životne opasnosti.

Još sedam osoba, lakše su ozljeđeni i zbrinuti u Gospiću u bolnici, ali oni su ozljeđeni od lude vožnje koju je prouzročio vozač furgona, a ne od policijske pucnjave.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina potvrdio je za Hinu da su ozljeđena djeca stabilno, jedno dijete ima prostrijelnu ranu kroz lice, zbrinuto je i trenutačno je na respiratoru, izvan životne opasnosti. Drugo dijete također ima prostrijelnu ranu kroz lice, na odjelu je dječje kirurgije i potpuno je stabilno.

Policija je 'furgon' pucnjevima pokušala zaustaviti oko 500 metara od granice prema BiH, a trenutačno je u potrazi za odbjeglim vozačem. U potrazi sudjeluju potražni psi, helikopter, policajaci Šibensko-kninske, Lučko-senjske i Zadarske policijske uprave, a o cijelom je događaju obaviještena i policija u BiH koja nadzire to područje.

Glasnogovornik Policijske uprave zadarske Elis Žodan potvrdio je da policija ima saznanja o krijumčaru ljudi i da trenutačno sve provjerava.

Neslužbeno se doznaje da je vozač kombija državljanin BiH.

Svi imigranti, osim onih koji su zbrinuti u bolnici, trenutačno su u prihvatnom centru u Srbu i zatražili su azil u Hrvatskoj.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!