Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 13:29 |

Realizovna taktička obuka za policijske službenike DKPTBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. maja (FENA) - Taktička obuka za policijske službenike Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH održana je od 15. do 30. maja ove godine u saradnji sa Ambasadom Švicarske u BiH.

Obuka iz oblasti obezbjeđenja VIP ličnosti održali su inspektori Policije Švicarske. Obuka se sastojala iz dva segmenta i to ''Taktika specijalnih dejstava'' i Pratnja VIP ličnosti'', a realizovana je kroz teorijska predavanja, praktične vježbe i vježbe posebnih tehnika gađanja, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Tokom intenzivne obuke, dvanaest policijskih službenika Direkcije imali su priliku nadograditi postojeće znanje i vještine iz oblasti zaštite VIP ličnosti.

Od posebnog značaja je i razmjena iskustava sa kolegama iz Policije Švicarske i ostvarena međunarodna policijska saradnja, posebno s aspekta sličnosti između BiH i Švicarske u načinu provođenja zakona, što podrazumijeva komunikaciju i koordinaciju više nivoa.

Službenici Direkcije, koji su uspješno završili ovu obuku, prenosit će stečena znanja na ostale kolege koji obavljaju poslove iz ove oblasti, a sve u cilju unapređenja kvaliteta izvršenja poslova i zadataka iz nadležnosti Direkcije.

Po završetku obuke održana je taktičko – pokazna vježba pripadnika Direkcije, na kojoj su prisustvovali i zamjenik direktora Direkcije Ranko Vuković i ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer. 

 

                                                                                                         

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Karić primio u posjetu policijskog oficira za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije

Predstavnici DKPT BiH i INL-a razgovarali o saradnji i jačanju agencija za provedbu zakona

DKPT BiH - Podignut stepen osiguranja za objekate od vitalnog značaja i diplomatskih misija

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!