Bosna i Hercegovina     | 31.05.2018. 12:23 |

Ramić i Mahmutović potpisali ugovor o rekonstrukciji puta Nezuk – Dugi Dio

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31.maja (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović danas su potpisali ugovor o rekonstrukciji i sanaciji lokalnog puta Nezuk – Dugi Dio, koji povezuje općine Sapna i Zvornik.

- Taj put je posebno značajan jer se nalazi u okviru rute Marša mira. Osim značaja za tu manifestaciju u obilježavanju sjećanja na genocid u Srebrenici, obnovljeni put će i tokom ostatka godine biti na usluzi povratnicima u mjestu Dugi Dio u Zvorniku za njihove svakodnevne potrebe - kazao je ministar Ramić nakon potpisivanja.

Prema potpisanom ugovoru ukupan iznos potrebnih finansijskih sredstava je 179.000 KM, koji će većim dijelom u iznosu od 170.000 KM osigurati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a Općina Sapna će projekt sufinansirati sredstvima od oko 9.000 KM.

- Sanacija ovog puta je dio naših posvećenih napora da saobraćajno povezujemo dijelove teritorije BiH. Tako osiguravamo bolje veze među povratničkim zajednicama i bolje veze povratničkih zajednica u Republici Srpskoj sa Federacijom BiH, što jača njihovu poziciju i doprinosi njihovoj integraciji – istakao je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Dizdar: Puna podrška povratnicima u političkom i društvenom životu u Srebrenici

Zatvara se kolektivni centar u Čeliću - Ključeve novih stanova preuzelo 18 porodica

Foča u Federaciji BiH - Ključeve stanova preuzelo 14 porodica 

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana