Bosna i Hercegovina     | 30.05.2018. 18:26 |

Veleposlanica Cormack i Vukoja izvršili primopredaju sigurnosne opreme (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 30. svibnja (FENA) - Američka veleposlanica u BiH Maureen Cormack i direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja izvršili su u srijedu u Mostaru primopredaju sigurnosne i ventilacijske opreme koja je instalirana u prostoru streljane novoizgrađenog kompleksa te agencije.

Agenciji je opremu donirao Ured za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona pri Ministarstvu vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u vrijednosti od gotovo 400 tisuća dolara. 

- To je jedna zaista značajna donacija, a kao što vidite dobili smo savršenu i suvremeno opremljenu streljanu po najsuvremenijim standardima – kazao je Vukoja.

 Po njegovim riječima, streljana će služiti za obuku policajaca kadeta koji su na temeljnoj policijskoj obuci u Agenciji te za stalni trening policijskih službenika, kao i za određene specijalističke obuke.

Ocijenio je kako ovakav projekt značajno doprinosi kvaliteti obuke, poručivši kako samo dobro obučen policijski službenik može udovoljiti svim zahtjevima koji se pred njega stavljaju.

Najavio je kako se uskoro završava kompleks objekata Agencije koji će upotpuniti sve ono što treba policijskim kadetima i službenicima za obuku.

Veleposlanica Cormack istaknula je kako ovaj novi objekt predstavlja budućnost u oblasti provedbe zakona u BiH te da se danas obilježava završetak projekta vrijednog gotovo 400 tisuća američkih dolara kojim je donirana oprema.

Po njezinom mišljenju, to će omogućiti policajcima da na najbolji mogući način provode zakon i štite obične građane od kriminala i kriminalaca.

Poručila je kako Sjedinjene Države ostaju duboko posvećene održavanju mira i stabilnosti u BiH te da su najveći donator u opremanju i obuci policijskih snaga u BiH.  

Američka veleposlanica također je posjetila kako je SAD od rujna 2016. godine donirao više od 1,4 milijuna dolara u tu svrhu.

Dodala je kako Sjedinjene Države pozivaju sve agencije iz oblasti provođenja zakona da pažljivo usklade svoje naoružanje s potrebama misije koje izvršavaju te da razvijaju policijske snage koje su obučene u skladu s međunarodnim standardima.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1817

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/12S5bnFRghQt5grbUpZipPciZ6fBamAzU?usp=sharing

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Četvrti sastanak Erasmus+ projekta FIRST-TAC bazirao se na dovršetak nastavnih planova

SIPA u četvrtak dobiva deset novih mlađih inspektora

Promocija 22 kadeta Granične policije BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo