Kultura     | 30.05.2018. 15:27 |

Merdžo sudjelovao na konferenciji o patentiranju umjetne inteligencije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. svibnja (FENA) - Ravnatelj Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine Josip Merdžo sudjelovao je u radu prve konferencije o patentiranju umjetne inteligencije koja je održana u srijedu u sjedištu Europskog ureda za patente (EPO) u Munchenu.

Konferencija se bavila izazovima i mogućnostima patentiranja umjetne inteligencije, povezavši ljude iz poslovne i akademske zajednice, pravosuđa i nacionalnih ureda za intelektualno vlasništvo, kroz niz predavanja i panel diskusija.

"U suvremenom svijetu ima malo zbivanja koja imaju tako velik utjecaj na naše društvo kao četvrta industrijska revolucija. Preko umjetne inteligencije i interneta stvari ušli smo u doba veoma ubrzanog tehnološkog napretka. Svi koji imaju veze s patentima i umjetnom inteligencijom, kao i šira zajednica intelektualnog vlasništva, morat će jasno razumijevati kako se upravlja tehnologijama koje se nalaze u središtu ovog procesa prilikom postupka dodjele patenata", poručio je prigodom konferencije predsjednik EPO-a Benoît Battistelli. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta