Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 17:54 |

PSBiH - Komisija usvojila Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2017.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojila je Godišnji izvještaj i finansijski izvještaj Centralne banke BiH za 2017. godinu.

Primljen je k znanju Tromjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period od 1. januara do 31. marta 2018. godine, kao i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2017. godinu.

Komisija je primila k znanju Informaciju o isplatama naknada za troškove prijevoza, ishrane tokom rada (toplog obroka), odvojenog života i troškova smještaja sucima, tužiocima i određenim kategorijama stručnog osoblja zaposlenim u pravosudnim institucijama na nivou BiH po osnovu pravomoćnih sudskih presuda.

Primljeni su k znanju dopisi deset institucija BiH čije je poslovanje ocijenjeno revizorskim „mišljenjem s rezervom uz skretanje pažnje“ s ciljem nadzora nad realiziranjem preporuka Ureda za reviziju institucija BiH i zaključaka Komisija, usvojenih u Domu povodom revizije finansijskog poslovanja za 2016. godinu.

Komisija je primila k znanju Plan postupanja po preporukama revizije Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo