Bosna i Hercegovina     | 29.05.2018. 16:08 |

Obilježena 26. obljetnica HVO brigade 'Kralj Tvrtko' Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. svibnja (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u obilježavanju 26. obljetnice HVO brigade "Kralj Tvrtko" Sarajevo. 

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca u čast svim poginulim i umrlim pripadnicima HVO-a, braniteljima Sarajeva. 

Nakon polaganja vijenaca pored crkve Presvetog Trojstva na Malti u Novom Sarajevu, u župnoj crkvi je održana i spomen misa za sve poginule i preminule branitelje HVO-a Sarajevo.

"Danas smo se okupili ovdje kako bi odali počast poginulim braniteljima HVO-a koji su stradali u obrani Sarajeva. Uvijek se s tugom sjećamo njih i njihovih izgubljenih života, a isto tako i nekih razočarenja da ovaj grad Sarajevo koji se predstavlja kao neki univerzalni grad nije u stanju odobriti lokaciju da se izgradi spomenik braniteljima koji su branili ovaj grad. Upravo ovi koji upravljaju gradom ne dopuštaju da se braniteljima HVO-a napravi spomenik, a uživaju plodove te njihove borbe, njihove žrtve.

 Ovaj grad su svi branili i pripada svima te nitko nema pravo upravljati ovim gradom na ovakav način koji ne dozvoljava izgradnju spomen obilježja pripadnicima HVO-a", kazao je Čavara u izjavi za medije u prigodi obilježavanja 26. obljetnice HVO brigade "Kralj Tvrtko" Sarajevo, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Brnabić i članovi Vlade Srbije položili cvijeće na mjestu gdje je ubijen Đinđić

Obilježena 32. obljetnica 101. bosansko-brodske brigade HVO-a

Kosovo slavi 16. obljetnicu proglašenja nezavisnosti, Beograd ne priznaje državnost

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom