Stranačke aktivnosti     | 27.05.2018. 15:35 |

Zajedničko saopćenje Demokratske fronte i Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Demokratska fronta i Građanski savez žele ovim putem izraziti žaljenje zbog toga što je SDP i svoju konvenciju i promociju kandidata iskoristio za napad na mogućnost zajedničkog nastupa lijevih i građanskih stranaka na Opštim izborima 2018.

Umjesto da se zajedno usmjerimo na osujećivanje paklenog plana Dragana Čovića i Milorada Dodika da gurnu Bosnu i Hercegovinu u proces disolucije, SDP je po ko zna koji put propustio divnu priliku da barem šuti. Umjesto toga, SDP u staljinističkom maniru udara packe i dijeli lekcije u potpuno deluzivnom uvjerenju da još uvijek ima ideološki monopol na ljevici. Njihovo ponašanje može se uporediti samo sa ponašanjem boljševika tokom građanskog rata u Španiji: svi znamo kako je to završilo. SDP danas na isti način umjesto borbe za državu bira ideološko discipliniranje, u izboru između države i partije bira – partiju. To je politika i logika koja je dovela do tzv. Sporazuma za Mrakovice koji je uveo asimetriju u položaju domova naroda u dva entiteta, tzv. Sporazuma o vrijednosti glasa, te diskriminatornog Zakona o prebivalištu.

Izjava Nermina Nikšića da ne poznaje nikakav plan B baca zloslutno svjetlo na tvrdoglavo i bezglavo ponašanje rukovodstva SDP-a. Poslije danas, nažalost, nema mjesta sumnji da ne samo da SDP ne živi u istoj realnosti u kojoj živi demokratska i građanska većina u Bosni i Hercegovini, nego da je SDP sastavni dio „Plana B“.

DF i GS se koriste i ovom prilikom da pozovu rukovodstvo SDP-a da razmisli o istorijskim i potencijalno kataklizmičnim posljedicama njihovog ponašanja.

Istovremeno želimo pozvati SDP da se konačno očituje o barem najozbiljnijim iz cijelog niza dokumentiranih navoda u medijima o najblaže rečeno malverzacijama nekih od najodgovornijih rukovodilaca u partiji. Naše najozbiljnije oruže u borbi protiv vlasti moraju biti čiste ruke i čist obraz. SDP u tom smislu ne može biti vjerodostojan sve dok šuti o šokantnim navodima o korupciji u svojim prvim redovima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo