Bosna i Hercegovina     | 27.05.2018. 08:52 |

Konvencija SDP-a BiH danas u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Konvencija Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, na kojoj će biti saopćeni rezultati unutarpartijskog referenduma o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH, bit će održana danas u Domu mladih u Sarajevu.

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić rekao je ranije Feni da će na Konvenciji, na kojoj se očekuje prisustvo nekoliko hiljada ljudi, biti predstavljen kandidat te partije za Predsjedništvo BiH, a skupu će se obratiti i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Održavanju Konvencije prethodio je unutarpartijski referendum SDP-a BiH o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH, koji se održavao od 24. do 26. maja na više od 100 biračkih mjesta, a pravo glasa imalo je 42.785 članica i članova te partije.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH i predsjednik referendumske komisije Saša Magazinović istaknuo je da je njihov cilj da odluku o tome da li će SDP BiH imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, i ako hoće ko je najprihvatljiviji kandidat za njihovo članstvo, umjesto 15 ili 20 ljudi u Predsjedništvu ili stotinu i više u Glavnom odboru, donese svih 43 hiljade članova, odnosno da svima daju mogućnost da iskažu svoj stav.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo