Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 18:18 |

Hrvatska udruga logoraša: Nismo dobili poziv na otvaranje Informativnog centra

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. svibnja (FENA) - Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Sarajeva u kojemu se navodi kako nitko od predstavnika te udruge nije bio pozvan na svečanost otvaranja Informativnog centra o Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u Sarajevu.

Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH, kako stoji u otvorenom pismu, nada se da se samo radi o propustu organizacijskog odbora ili predsjedavajućeg savjeta gradonačelnika, a ne o svjesnom zanemarivanju i negiranju postojanja udruženja koja okupljaju hrvatske žrtve i logoraše.

Iz te udruge dalje navode kako je u proteklom ratu na području Bosne i Hercegovine postojalo preko 500 logora za Hrvate, kroz koje je prošlo više od 15.000 hrvatskih logoraša, pripadnika HVO-a i civila, žena i djece, koji su također žrtve ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti, ratnih zločina protiv civilnog stanovništva.

"Suočeni s konstantnim i sustavnim iskrivljivanjem isitne, svjesnim negiranjem postojanja logora za Hrvate u Bosni i Hercegovini, neprocesuiranjem odgovornih za zločine nad Hrvatima, kako od domaćih tako i od međunarodnih predstavnika ovim putem, opreza radi, izražavamo iskrenu nadu da će Informativni centar o MKSJ u Sarajevu biti otvoren i za predstavnike Hrvatske udruge logoraša u BiH, kao i ostala udruženja s predznakom hrvatskog naroda, jer se jedino na takav način može doprinijeti istini i pravdi, suočavanju s prošlosti, jednakosti svih pred zakonom i izgradnji mira u Bosni i Hercegovini", navodi se u otvorenom pismu.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hrvatska udruga logoraša obilježava obljetnicu raspuštanja logora IV. osnovna škola

Hrvatska udruga logoraša: Udruženje logoraša Mostar svjesno sudjeluje u radikalnoj propagandi

Hrvatska udruga logoraša obilježava obljetnicu raspuštanja logora 'Muzej'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta