Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 16:01 |

Prvi sajam zapošljavanja i obrazovanja u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKOM, 25. svibnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić otvorio je Prvi sajam zapošljavanja i obrazovanja, koji se održava u Omladinskom centru, a na kojemu se predstavlja 25 poslodavaca, 21 fakultet, četiri srednje škole, tri veleposlanstva s pedesetak koledža, Ured za karijerno savjetovanje i unaprjeđenje biznisa i programa za potporu školovanju.

Cilj Sajma je da se na jednom mjestu okupe svi zainteresirani poslodavci i ulagači, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

- Ovo je jedna nova aktivnost i pragmatičan pristup u rješavanju ogromnog problema nezaposlenosti i dovođenja u izravnu vezu onih koji traže posao i onih koji ga nude, kao i predstavnika obrazovnih institucija od srednjih škola do fakulteta - rekao je na otvaranju sajma gradonačelnik Siniša Milić.

Ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH Vlado Jeftić, uime organizatora sajma, istaknuo je da se poslodavcima pruža mogućnost da na jednostavan i neposredan način dođu do kvalitetnih radnika, a nezaposlenima da se na jednom mjestu predstave većem broju poslodavaca.

U okviru sajma održan su i paneli na teme "Važnost usuglašavanja tržišta rada i sustava obrazovanja" i "Obrazovanje u funkciji zapošljavanja".

Prije početka Sajma zapošljavanja i obrazovanja nove prostorije Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u bivšoj zgradi "Merkura", koje su uređene uz pomoć Vlade Švicarske, obišli su gradonačelnik Siniša Milić, zamjenik predsjednika Skupštine Ivica Filipović, ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Vlado Jeftić i mnogobrojni gosti.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Uskrsna čestitka gradonačelnika Brčkog

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom