Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke

Saopćenje

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje današnje ponašanje ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača tokom saslušanja pred Anketnim odborom Narodne skupštine Republike Srpske.

Podsjećamo ministra Lukača da nije došao na saslušanje da bi on postavljao pitanja i saslušavao, već da bi odgovorio članovima Anketnog odbora koji je formiran na prijedlog SNSD-a čiji je Lukač visoki funkcioner.

Lukač nije pozvan u Narodnu skupštinu Republike Srpske da isljeđuje i da bira kome će odgovarati na pitanje, a kome neće. Ukoliko je ministar Lukač imao primjedbe na sastav Anketnog odbora, to je trebao saopštiti ranije.

Srpska demokratska stranka upozorava Lukača da Anketni odbor nije pritvorska jedinica u kojoj može da bira s kime će i kako razgovarati. Anketni odbor je tijelo koje je imenovala Narodna skupština Republike Srpske, a ako Lukač ne poštuje odluku parlamenta, onda to treba jasno da kaže.

Ponašanje ministra Lukača u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokazuje da je on i te kako nervozan zbog slučaja Dragičević, ali i zbog toga što se u Banjoj Luci redaju nerasvijetljena krivična djela od kojih je posljednje postavljanje eksplozivne naprave pod automobil.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.