Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 15:54 |

Lalić i Kožul na regionalnom seminaru o ciljevima održivog razvoja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Interparlamentarnoj uniji (IPU) Nenad Lalić i član Delegacije Predrag Kožul učestvovali su na Regionalnom seminaru IPU o ciljevima održivog razvoja, koji je danas završen u Beogradu.

Drugog dana Regionalnog seminara, u čijem su radu učestvovali parlamentarci iz zemalja srednje i istočne Evrope i centralne Azije, raspravljalo se o posljedicama klimatskim promjena koje, kako je ocijenjeno, ozbiljno utiču na porast siromaštva, migracije, kao i na zdravlje ljudi.

Danas se razgovaralo i o značajnijem uključivanju mladih u društvene i ekonomske procese, što je, kako je rečeno, jedan od preduslova za efikasnu implementaciju ciljeva održivog razvoja.

U prisustvu predsjednice IPU Gabriela Cuevas Barron i predsjednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković prezentovani su planovi djelovanja IPU kao najveće multilateralne parlamentarne organizacije na svijetu za ovu i iduću godinu.

Predsjednica IPU Gabriela Cuevas Barron u svom završnom obraćanju apelovala je na parlamentarce iz regije zapadnog Balkana da pojačaju regionalnu saradnju u pravcu ispunjavanja milenijumskih ciljeva, kao i da, kroz snažniji nadzor nad vladama, parlamenti postanu pokretači ispunjavanja ciljeva održivog razvoja i reformi koje će poboljšati život građana - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo