Bosna i Hercegovina     | 25.05.2018. 13:40 |

Tri bosanskohercegovačka grada dobit će svoj Art Walls

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. svibnja (FENA) - EU info centar u BiH i EU uredi u Banjoj Luci, Brčko Distriktu i Mostaru su, u suradnji s ovim gradovima identificirali lokacije i pozvali mlade kreativce da ih uljepšaju u sklopu natjecanja "Moj grad u EU" koje promovira uličnu umjetnost.

Natjecanje je organizirano u povodu obilježavanja Dana Europe.

Pozvani mladi umjetnici, učenici srednjih umjetničkih škola te studenti umjetničkih akademija dali su svoje viđenje teme "Moj grad u EU", odnosno ilustrirali kako žele vidjeti svoj grad sutra u Europskoj uniji. Ovo se natjecanje na taj način uklopilo u temu ovogodišnjeg Dana Europe "Europska kulturna baština" i pokazalo da je BiH dio Europe i da kulturna baština gradi snažnije društvo, razvija ekonomiju i povezuje ljude, navodi se u priopćenju mostarskoga EU info centra.

Pobjednicima natjecanja je, uz novčane nagrade, pripala i čast da svoje radove oslikaju na zgradama. Tako će nagrađeni umjetnici - Almedina Cifrić iz Brčkog oslikati platno tijekom slikarskog performansa ispred Ureda EU info centra; Marko Zadro Zakky iz Mostara  amfiteatar Sveučilišta u Mostaru, a IV3 razred Srednje tehnološke škole iz Banja Luke oslikat će ulaz u banjalučku Tehnološku školu.

Viziju svog grada ali i svoje budućnosti u EU ovi mladi umjetnici su približili građanima BiH. Art walls će ostaviti svoj trag na ulicama gradova i podsjećati na Dan Europe 2018., a po završetku projekta, predstavnici EUD i EUIC će im uručiti plakete i nagrade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'