Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 16:28 |

Borenović: VSTV prije šest dana obaviješteno o saslušanju Lepira i Vreće

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 23.maja (FENA) - Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine RS-a s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića, još prije šest dana je obavijestio Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH o zaključku tog odbora da uzme izjave glavnog okružnog tužioca u Banjoj Luci Želimira Lepira i postupajućeg tužioca u „slučaju David Dragičević” Dalibora Vreće.

Predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović je potvrdio da su takav dopis na vrijeme uputili predsjedniku VSTV-u Milanu Tegeltiji, te da je o tome govorio i na drugoj sjednici Odbora.

Lepir i Vrećo su pozvani da u petak, 25.maja, daju izjave Anketnom odboru u vezi sa „slučajem Dragičević“.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH zatražilo je danas mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja u vezi sa mogućnošću učešća Lepira i Vreće na sjednici Anketnog odbora.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija je, kako su objavili pojedini mediji, upoznao članove tog tijela o Lepirovom dopisu u kojem se traži stav te institucije u vezi sa namjerom Anketnog odbora da pozove na saslušanje Vreću, kao i da sam očekuje saslušanje pred Anketnim odborom.

Izjave Anketnom odboru dosad su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željko Karan, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić, direktor policije RS-a Darko Ćulum i načelnik Uprave kriminalističke policije MUPRS-a Siniša Kostrešević.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom