Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 14:52 |

BBI stipendira 100 učenika i studenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Bosna Bank International (BBI) raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija iz Fonda "Sheikh Saleh Kamel" učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja iz regije sjeverozapadne Bosne i Hercegovine.

Ovaj region obuhvata teritoriju Unsko-sanskog kantona te  Krupu na Uni, Bosansku Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Prijedor, Gradišku, Banju Luku, Srbac, Laktaše, Prnjavor, Čelinac, Teslić, Kotor-Varoš, Kneževo, Šipovo, Mrkonjić-Grad, Ribnik, Istočni Drvar i Petrovac.

Prijave za stipendiju s potrebnom dokumentacijom učenici i studenti trebaju dostaviti do petka, 8. juna, u poslovnice BBI banke u Bihaću, Cazinu, Sanskom Mostu, Bosanskom Petrovcu i Banjoj Luci, s naznakom "Konkurs za stipendije iz Fonda Sheikh Saleh Kamel - Region 2 - sjeverozapadna BiH".

Visina mjesečne stipendije, koja će se isplaćivati tokom cijele godine, je 100 američkih dolara, a prilikom izbora stipendista, prednost će imati učenici i studenti iz porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida rata te demobiliziranih boraca, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'