Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 13:07 |

Unutarpartijski referendum SDP-a o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) –  Na više od 100 biračkih mjesta Socijaldemokratska partija BiH od sutra započinje unutarpartijski referendum o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH. 

Kako je navedeno u saopćenju, ovo je prvi put da neka politička stranka u BiH, ali i u široj regiji, organizira izjašnjavanje cjelokupnog članstva o veoma važnom političkom pitanju. 

Referendum će biti održan od 24. do 26. maja, a rezultati referenduma će biti saopćeni na Konvenciji SDPBiH, koja će biti održana u nedjelju, 27. maja, u Sarajevu. 

Biračka mjesta će biti otvorena sva tri dana od 9 do 18 sati, a pravo glasa ima 42.785 članica i članova SDPBiH, saopćeno je iz ove političke partije. 

Osim na glasačkim mjestima, članicama i članovima partije za glasanje će na raspolaganju biti i mobilni timovi, a glasanje je također moguće i elektronskim putem na posebno kreiranoj web platformi. 

Sve pripreme za održavanje referenduma su uspješno završene.

Formirani su birački odbori i utvrđen je birački spisak članstvaa očekuje se i veliki odziv članova za ovaj, kako kažu,  festival demokratije. 

- Izbor kandidata za Predsjedništvo BiH na referendumu je početak pobjedničke kampanje SDPBiH – navodi se u saopćenju. 

Sekretarijat SDPBiH je stvorio sve potrebne preduslove da odluka referenduma, ma kakva bude, odmah može biti implementirana. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo