Stranačke aktivnosti

Saopštenje Socijaldemokratske partije BiH

Saopćenje

Od četvrtka, 24. maja, na više od 100 biračkih mjesta Socijaldemokratska partija BiH započinje unutarpartijski Referendum o izboru kandidata za člana Predsjedništva BiH. 

Ovo je prvi put da neka politička stranka u BiH, ali i u široj regiji, organizuje izjašnjavanje cjelokupnog članstva o veoma važnom političkom pitanju. 

Referendum će se održavati 24., 25. i 26. maja, a rezultati referenduma će biti saopšteni na Konvenciji SDP BiH, koja će biti održana 27. maja u Sarajevu. 

Biračka mjesta će biti otvorena sva tri dana od 9 do 18 sati, a pravo glasa ima 42.785 članica i članova SDP BiH. 

Osim na glasačkim mjestima, članicama i članovima partije za glasanje će na raspolaganju biti i mobilni timovi, a glasanje je također moguće i elektronskim putem na posebno kreiranoj web platformi. 

Sve pripreme za održavanje referenduma su uspješno završene. Formirani su birački odbori i utvrđen je birački spisak članstva. Očekuje se i veliki odziv članova za ovaj festival demokratije. 

Sekretarijat SDP BiH je stvorio sve potrebne preduslove da odluka referenduma, ma kakva bude, odmah može biti implementirana. 

Izbor kandidata za Predsjedništvo BiH na referendumu je početak pobjedničke kampanje SDP BiH. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.