Stranačke aktivnosti     | 22.05.2018. 15:19 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković je pozvao nadležne državne institucije i dužnosnike da prestanu zbunjivati javnost u BiH kontradiktornim informacijama i da odgovorno i zakonski pristupe rješavanju,sada već ozbiljne, migrantske krize u BiH. Neshvatljiva je nesposobnost i nespremnost vladajućih stranaka i nositelja najviših državnih dužnosti na pronalasku zakonskih i humanih rješenja za zbrinjavanje namučenih ljudi koji su pred strahotama rata barem privremeno stigli i u našu zemlju.

Vlast nije čak sposobna prikupiti niti točne podatke o broju migranata koji su došli u BiH. Još je frapantnija činjenica da BiH i njezine obaviještajne, sigurnosne i policijske službe nemaju niti približno zadovoljavajući nadzor nad našim granicama i da se neobjašnjivo još i ne upuštaju u već zabrinjavajući kriminal razornih dimenzija sa trgovinom tim ojađenim ljudima. Umjesto energične i koordinirane akcije tužiteljstava i policije, pojedinci iz vlasti samo blijedo potvrđuju kako čak 99 posto migranata nema nikakve osobne iskaznice te da, navodno,samo jedan manji broj želi ostati u našoj zemlji.Nije onda čudo što veliki dio naše javnosti strahuje za svoju sigurnost, jer postoji mogućnost da su se u masu izbjeglica možda infiltrirali i potencijalni teroristi. 

Posve je razumljivo i nužno da BiH pokaže i svoje humano lice i koliko god može više da pomogne migrantima koji su pobjegli od rata, ali se ne smije zanemariti niti skrivati činjenica da među njima ima i nekoliko tisuća osoba koje su došle iz zemalja u kojima nema rata, poput primjerice Pakistana.To je već posve drugačiji status koji zahtijeva i drugačiji odnos naših institucija.

Na koncu pozivam Vijeće ministara i ministra sigurnosti Dragana Mektića, da svojim državničkim gardom i odlukama podjednako opterete i FBiH i RS u prijamu migranata i pružanju pomoći. Nije korektno optuživati jednu županiju, njezinoga policijskoga komesara ili neku političku stranku za podrivanje sustava, dok se s druge strane pravimo gluhi i slijepi na otvorene poruke vlasti iz RS da za migrante u tom entitetu nema mjesta.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Skopljaković i Barišić kod Kolinde Grabar Kitarović

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta