Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 11:27 |

U Tuzli obilježen 22. maj, Dan policije TK

FENA

TUZLA, 22. maja (FENA) - Nizom prigodnih manifestacija u Tuzli je obilježen 22. maj, Dan policije Tuzlanskog kantona.

Počelo je defileom policijskih vozila kroz grad, te postrojavanjem ispred zgrade MUP-a TK službenika uniformisane policije, kao i pripadnika jedinica za posebne namjene.

Delegacije FUP-a, Vlade Tuzlanskog kantona, Ministarstva unutarnjih poslova, demobilisanih pripadnika rezervnog sastava policije i drugih organa položili su vijence na spomen-obilježje u posljednjem ratu poginulim pripadnicima MUP-a TK.

U obraćanju medijima ministar policije TK Husein Topčagić rekao je da je 22. maj značajan datum ne samo za pripadnike policije, nego i za sve građane TK, dodavši da je sigurnost uslov kvalitetnog života.

- Za nas i građane najznačajnije je da imamo povoljno stanje sigurnosti na području TK što je jedan od strateških ciljeva Ministarstva. Imamo dosta zadovoljavajuće stanje kada je riječ o kriminalitetu, stanju javnog reda i mira, te u saobraćaju. Radili smo puno na materijalno-tehničkom opremanju, kao i na podizanju nivoa usluga koje vršimo prema građanima u cilju njihove i zaštite imovine – rekao je Topčagić.
 
Naglasio je da je prvi put u posljednji 20 godina sa Sindikatom policije potpisan kolektivni ugovor, kao i da je standard policajaca podignut na veći nivo ne samo kroz povećanje plaća od 5,5 posto za sve budžetske korisnike, nego i s dodatnih milion i 150.000 maraka koje su odobrili Skupština i Vlada TK.

- Osjećaj sigurnosti je subjektivan, ali za nas je važno da nemamo organizovanog kriminala, a ni terorističkih akata, a to su djela koja uznemiravaju građane – istakao je Topčagić.

Policijski komesar Dževad Korman rekao je da se na današnji dan treba prisjetiti svih pripadnika policije koji su život dali za odbranu domovine ili tokom vršenja službene dužnosti, te im treba odati počast. Za njihove porodice upriličen je prijem i one su stalna briga MUP-a TK.

- Današnji defile kroz grad i postrojavanje pripadnika policije nije demonstracija sile, nego dokaz građanima da mogu računati na jednu opremljenu i osposobljenu policiju, koja je spremna da izvrši svaki zadatak u njihovom interesu. Policijski službenici u svom radu neće dozvoliti da pojedinac ili grupa ugroze našu bezbjednost, brzo će i efikasno reagovati i zaštititi život i imovinu građana - naglasio je Korman.

Danas je uvelikoj sali BKC-a u Tuzli održana akademija povodom dana policije TK na kojoj su većem broju pripadnika policije uručena priznanja i nagrade, te zaslužena unapređenja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana