Bosna i Hercegovina     | 21.05.2018. 13:50 |

Tomislavgrad: Označena rimska cesta i postavljeni edukativni panoi

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 21. svibnja (FENA) - Udruga Naša baština iz Tomislavgrada, u suradnji s ornitološkim društvom Naše ptice iz Sarajeva, fondacijom MAVA iz Švicarske i organizacijom EURONATUR iz Njemačke  završila je označavanje rimske ceste na Privali koja se nalazi pored magistralnog pravca Livno-Tomislavgrad.

Osim toga, postavili su još jedan edukativni pano i promatračnicu za ptice na lokaciji Buškog blata, točnije na staroj rimskoj cesti preko Grabovičke planine.

Kako je za Fenu kazao tajnik spomenute udruge Denis Radoš, prošle je godine također odrađeno postavljanje nekoliko edukativnih panoa, a uskoro se nastavlja obilježavanje i drugih značajnijih lokaliteta na području općine Tomislavgrad.

"Za sada su postavljeni panoi na Privali, Gornjem Brisniku, Ćavarovom Stanu, Grabovici i Liskovacu. Prva dva odnose se na rimske ceste, a ostali na prirodu i ptice. One koje planiramo postaviti odnosit će se na arheološku baštinu i gradine. Također uskoro će se postaviti i tabla na Blidinju na kojoj će biti opisan nastanak Blidinjskog jezera", kazao je Radoš.

Po njegovim riječima, svi najavljeni radovi provode se u okviru realizacije projekta 'Krška polja 2' koji se uskoro završava.

U sklopu njega izdali su priručnik za promatrače ptica pod nazivom "Priručnik za edukaciju turističkih vodiča za promatranje ptica na krškim poljima Bosne i Hercegovine" koji su zajedno napisali članovi OD Naše ptice iz Sarajeva i Udruge Naša baština iz Tomislavgrada.

Radoš je najavio i skorašnje pokretanje projekta Adriatic Flyway 4 koji je trenutno u pripremnoj fazi, a koji je vezan za projekt praćenja ptica preko jadranskog migratornog puta, i to u svim državama na tom putu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo