Stranačke aktivnosti     | 21.05.2018. 09:55 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Komentar predsjednika Hrvatske stranke BiH Bože Skopljakovića o skupu u Sarajevu. 

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković smatra da okupljanje Turaka iz više europskih zemalja u Sarajevu i „vatreni“ politički govori stranačkih vođa Taipa Erdogana i Bakira Izetbegovića neće njima donijeti neku posebnu, željenu, političku korist, ali će ponašanje, naročito Bakira Izetbegovića, ubuduće biti pod povećalom zapadnoga svijeta: „Turski predsjednik Taip Erdogan je u srcu Europe, u glavnome gradu naše zemlje, licemjerno optužio pojedine europske zemlje, prijatelje BiH, da nisu demokratske, a upravo tih nekoliko tisuća njegovih pristaša koji su došli u Sarajevo kruh zarađuju i demokraciju uživaju u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, a ne u Turskoj.

Državnik koji u kazamatima drži i muči na desetine tisuća intelektualaca, časnika, vojnika i radnika ne bi smio biti uzorom slobodoumnim ljudima, ali to je sada očigledno stvar prosudbe bošnjačkoga naroda, članstva SDA i osobno Bakira Izetbegovića. Iako se radilo o fabriciranom političkom predizbornom skupu pomalo je bilo začuđujuće i degutantno veličanje Erdogana od strane Izetbegovića, a poglavito su nesmotrena odobravanja bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH kontroverznih policijskih i vojnih akcija u Turskoj i u njezinom susjedstvu.

S pozicije interesa države BiH će biti presudno važno ponašanje SDA i Izetbegovića na euroatlantskom putu i potpora Turske poglavito u kontekstu zategnutih donosa predsjednika Erdogana i zapadnih zemalja i njegovih sve glasnijih najava o izlasku čak i iz NATO saveza. Na koncu ostaje žal i gorčina što se dolazak tako velikoga državnika, ipak nije malo mudrije organizirao pa da u tim razgovorima u Predsjedništvu naše zemlje budu i ostali članovi Predsjedništva BiH. Plašim se da je ovaj  jednostrani prijam u Predsjedništvu BiH i organiziranje predizbornog okupljanja predsjedničkom kandidatu druge države, otvaranje matrice za neka druge jednostrane pozive, sastanke i predizborne skupove sa predsjedničkim kandidatima iz bližeg ili daljnjeg okruženja, a to nije dobro za osjetljivu zemlju kakva je BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić: Nikada se nije dogodilo da opozicija traži sankcije protiv predsjednika

Ambasador Murphy: BiH propušta priliku da prekine ovisnost o ruskom gasu

Čović: Ne može se zaustaviti približavanje BiH NATO-u, Hrvati će predvoditi taj put

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu