Bosna i Hercegovina     | 19.05.2018. 14:57 |

Kampanja studenta za bolje obrazovanje i zapošljavanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Narandžasti tim E4U projekta sačinjen od studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Fakulteta poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pod pokroviteljstvom Ureda Specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) provodi kampanju "Nisam rob(a) biroa!".

Cilj kampanje jeste da studenti (po diplomiranju) s fakulteta odlaze spremni za tržište rada i dobiju prilike da odmah nakon studija stječu neophodna znanja i vještine.

E4U je projekt EUSR-a pod sloganom "Upalimo svjetlo za mlade u BiH", namijenjen da mladim ljudima pruži priliku da iskažu svoja mišljenja i poduzmu akcije koje vode BiH ka EU integracijama.

U okviru kampanje, Narandžasti tim organizira Soft Skills Akademiju na kojoj će studenti imati priliku steći znanja, vještine i kompetencije koje poslodavci danas traže.

U okviru akademije studenti će biti obučeni kroz motivaciona predavanja i razmjenu iskustava sa uspješnim ljudima iz svih sektora privrede i time upotpuniti formalno obrazovanje te biti spremniji za izlazak na tržište rada.

Teme koje će biti obrađene na akademiji uključuju pisanje biznis plana, Pasoš kompetencija, te komunikacijske i prezentacijske vještine. Predavači na akademiji su istaknute ličnosti koji će podijeliti znanje, vještine i iskustvo sa učesnicima.

Akademija će biti održana od 21. do 25. maja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

- Od studenata koji se pridruže Akademiji, očekuje se da budu proaktivni, upale svjetlo za mlade i prestanu biti rob(a) biroa - navodi organizator.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem linka  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduyqEmtVh6FhKuTU-G3GEGsM2ow7algE8LslCk6I4SM3z3Tw/viewform?c=0&w=1

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta