Najave

Obnavljanje sporazuma o saradnji univerziteta u Novom Sadu i Sarajevu

Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Univerziteti u Sarajevu i Novom Sadu će obnoviti ranije potpisani sporazum o akademskoj saradnji s ciljem promoviranja akademske, obrazovne i kulturne saradnje između tih dviju institucija, najavljeno je iz Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Sporazum koji se zaključuje na neodređeno vrijeme sutra će u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu potpisat rektori univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj i u Novom Sadu Dušan Nikolić.

Sporazum predviđa implementiranje saradnje kroz umrežavanje i razmjenu nastavnika, istraživača, studenata i drugog osoblja radi predavanja, posjeta i razmjene iskustava; zajedničko učešće i prijavljivanje za fondove namijenjene obrazovnim, istraživačkim i umjetničkim aktivnostima; zajedničke aktivnosti iz oblasti obrazovanja, obuke i istraživanja, organizovanje konferencija, simpozija, kongresa, seminara, kurseva, ljetnih škola, radionica; razmjenu stručne literature, udžbenika i drugih univerzitetskih publikacija i drugo.

U drugom dijelu svečanosti bit će upriličeno potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 – EYOF 2019  i  Univerziteta u Novom Sadu.

(FENA) E. F.
Vezane vijesti