Bosna i Hercegovina     | 18.05.2018. 10:45 |

Obnavljanje sporazuma o saradnji univerziteta u Novom Sadu i Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Univerziteti u Sarajevu i Novom Sadu će obnoviti ranije potpisani sporazum o akademskoj saradnji s ciljem promoviranja akademske, obrazovne i kulturne saradnje između tih dviju institucija, najavljeno je iz Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Sporazum koji se zaključuje na neodređeno vrijeme sutra će u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu potpisat rektori univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj i u Novom Sadu Dušan Nikolić.

Sporazum predviđa implementiranje saradnje kroz umrežavanje i razmjenu nastavnika, istraživača, studenata i drugog osoblja radi predavanja, posjeta i razmjene iskustava; zajedničko učešće i prijavljivanje za fondove namijenjene obrazovnim, istraživačkim i umjetničkim aktivnostima; zajedničke aktivnosti iz oblasti obrazovanja, obuke i istraživanja, organizovanje konferencija, simpozija, kongresa, seminara, kurseva, ljetnih škola, radionica; razmjenu stručne literature, udžbenika i drugih univerzitetskih publikacija i drugo.

U drugom dijelu svečanosti bit će upriličeno potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 – EYOF 2019  i  Univerziteta u Novom Sadu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Otvorena izložba radova studentica ALU u okviru programa UNSA 'Inkluzivni univerzitet'

Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo