Bosna i Hercegovina     | 17.05.2018. 11:58 |

Problemi vodosnabdijevanja i odvoza smeća pred gornjovakufskim vijećnicima

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 17. maja (FENA) - Izvještaj o izvršenju općinskog budžeta od 1. januara do 31. marta ove godine usvojen je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje.

-U prva tri mjeseca ove godine ostvareni su prihodi od 1.147.000 KM, dok su rashodi iznosili oko 882.000 KM. Izostali su kapitalni primici i njih očekujemo tokom godine. Dakle, u suficitu smo oko 260.000 KM - kazao je načelnik ove općine Sead Čaušević.

Zbog evidentnog problema gubljenja vode i odvoza smeća na teritoriji Gornjeg Vakufa-Uskoplja donesen je zaključak da se u roku od devedeset dana organizira tematska sjednica Općinskog vijeća o tim pitanjima. 

-Nadam se da ćemo iduće godine riješiti problem odlaganja smeća, a što se tiče gubljenja vode i nabavke novih protočnih vodomjera, vijećnici hrvatske liste zahtijevat će da se u nacrt budžeta za 2019. uvrsti barem pola iznosa, koji je tražilo komunalno preduzeće - kazao je predsjedavajući OV Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić.

Na taj način bi se, dodaje, problem rasipanja vode riješio u najvećoj mjeri, i olakšao život u područjima grada gdje je najizraženiji, posebno u ljetnim mjesecima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Pokrenuto šest novih biznisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'