Sport     | 16.05.2018. 17:01 |

Zora Dujmović primila osvajače madalja na EP u karateu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH Zora Dujmović upriličila je danas sastanak sa izbornikom muške juniorske karate reprezentacije i šefom stručnog stožera Sveučilišnog karete kluba "Neretva" Miroslavom Klepićem, članovima kluba Ivanom Klepićem i Ivonom Ćavar te izvršnim tajnikom Karate saveza Bosne i Hercegovine Ramizom Poturom.

Dujmović je uime Federalnog ministarstva kulture i sporta i osobno ime uputila iskrene čestitke reprezentativcima i trenerima Sveučilišnog karate kluba "Neretva" Mostar i Karate saveza Bosne i Hercegovine, naročito za rezultate koje su ostvarili na 53. europskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu, gdje je Ivan Klepić osvojio zlatnu medalju u kategoriji preko 84 kg, a Ivona Ćavar bronzu u kategoriji do 68 kg.

Ministrica je naglasila da su Klepić i Ćavar bosanskohercegovački ponos te da vjeruje kako će njihovi uspjesi biti podstrek mladim ljudima u Bosni i Hercegovini da se bave sportom, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Federalno ministarstvo kulture i sporta - Sidranov život je bila riječ

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler na sastanku u Federalnom ministarstvu kulture i sporta

Potrebno osigurati finansijsku podršku Barlovu i Zulfiću za predstojeća najveća takmičenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo