Kultura     | 15.05.2018. 12:52 |

IK Buybook dodjeljuje stipendije za studente i mlade kritičare

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Izdavačka kuća Buybook, povodom Trećeg internacionalnog festivala književnosti Bookstan koji će biti održan od 4. do 7. jula,  dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu pod nazivom "Kako čitati romanopisca?", koja će trajati od 30. juna do 7. jula.

Stipendija je namijenjena studentima i književno-umjetničkim kritičarima. Na poziv se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina koji aktivno govore engleski jezik.

Voditelj ovogodišnje radionice je Kruno Lokotar, urednik i referentna ličnost u današnjem izdavaštvu. Zaslužan je za afirmaciju brojnih autora koji danas čine centralni dio regionalne književne scene, te je pokretač brojnih književnih festivala i književnih nagrada. Pored Krune Lokotara, učesnici će imati priliku slušati još osam predavača.

Prijava za dodjelu stipendija treba sadržavati ispunjen prijavni obrazac, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne

Prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 28. maja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Sarajevu otvoren 8. Međunarodni festival književnosti 'Bookstan. No East. No West.'

Bookstan - Predstavljanje romana "Njen ja" iranskog autora Reza Amirkhanija

Bookstan i ove godine donosi niz zanimljivih programa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta