Bosna i Hercegovina     | 14.05.2018. 18:33 |

Dedić i Ramić u Sanskom Mostu - Obnova infrastrukture preduslov za opstanak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas su u naselju Vrše u Općini Sanski Most otvorili most koji je obnovljen u okviru projekta FERP.

Vrijednost investicije iznosi 69.000 KM. Projekat FERP provodi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u okviru kojeg je do sada urađeno više aktivnosti na području Općine Sanski Most, kao što su čišćenje korita rijeke Sane, te druge investicije važne za razvoj ove Općine.

- Obilne kiše koje su zahvatile ovo područje u posljednje vrijeme pokazale su efikasnost infrastrukture koja je obnovljena u sklopu Projekta FERP. I pored obilnosti kiša, nema poplava, a upravo nam je to bio cilj - da djelujemo preventivno i da se ne ponove štete koje je ova općina pretrpjela 2014. godine. Sanski Most također je jedna od deset općina u kojima Federalno ministarstvo poljoprivrede provodi Projekat razvoja sistema navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, jer nam je cilj da se u ovoj Općini razvija poljoprivredna proizvodnja - kazao je Dedić na sastanku na kojem je također razgovarano o podršci poljoprivrednicima s područja te Općine.

Zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Sanski Most Desankom Miljević, federalni ministri su također prisustvovali otvaranju saobraćajnice u dužini od 967 km u mjesnoj zajednici Lušci Palanka, naselju uglavnom povratničke populacije. Projekat obnove ovog lokalnog puta zajednički su finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Sanski Most.

- Raduje me da smo u fazi otvaranja infrastrukturnih projekata ovdje u Sanskom Mostu, a što je rezultat dobre saradnje lokalne zajednice sa višim nivoima vlasti. Danas smo razgovarali i o budućim projektima koje planiramo realizirati, a koji su već kandidirani na našim javnim pozivima za koje se smatra da su gorući problem, realizacija izgradnje vodovoda i drugih infrastrukturnih projekata - istaknuo je Ramić.

Federalni ministri su posjetu Sanskom Mostu okončali obilaskom poduzeća Final Group d.o.o. u Lušci Palanka koje se bavi proizvodnjom i prodajom visokokvalitetnog peleta. Final Group zapošljava 30 radnika i skoro cjelokupnu proizvodnju plasira na izvozna tržišta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede i šumarstva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svečano otvoren Vakufski tržni centar u Sanskom Mostu

Ramić: Jedina poveznica između RS i Kosova su zločini za koje je odgovoran Dačićev šef Slobodan Milošević

Ramić posjetio Sabornu crkvu u Sarajevu: Podrška obnovi unutrašnjosti crkve

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu