Stranačke aktivnosti     | 14.05.2018. 14:52 |

Saopštenje SDPBiH

FENA Saopćenje

Referendumska komisija Socijaldemokratske partije BiH danas je održala svoju konstituirajuću, a nakon toga i prvu radnu sjednicu. 

Usvojen je Pravilnik o održavanju referenduma, te je utvrđen birački spisak na kome se nalazi 42.735 članova sa pravom glasa na referendumu, koji će biti održan u periodu od 24. do 26. maja. 

Komisija je utvrdila izgled i sadržaj referendumskog listića, kao i obrasce za rad biračkih odbora. 

Definisani su i rokovi za prijavu članova koji svoje biračko pravo žele ostvariti elektronskim putem ili putem mobilnog tima. Imenovane su referendumske komisije u kantonima, regijama, općinama, gradovima i Distriktu Brčko. 

Utvrđeni su rokovi i obaveze za pripremu Konvencije SDP BiH, koja će biti održana 27. maja u Sarajevu, a na kojoj će biti predstavljeni rezultati referenduma. 

Raduje nas interes, kako javnosti, tako i naših političkih protivnika za ovaj proces, koji predstavlja najveći demokratski iskorak u BiH, kada je u pitanju donošenje unutarpartijskih odluka. Također, razumijemo nervozu i strah svih onih koji bezuspješno pokušavaju naći nedostatke ovog demokratskog procesa, tendencioznim i slobodnim tumačenjem roka za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka.  

Sekretarijat SDP BiH će stvoriti tehničke preduslove da bilo koja odluka referenduma, koja je obavezujuća za sve organe i organizacije SDP BiH, odmah može biti implementirana.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta