Stranačke aktivnosti     | 14.05.2018. 14:51 |

Saopštenje Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Možda bi ovo što ćemo reći na početku, bilo primjerenije kraju ovog saopštenja, a vezano je za  napuštanje Demokratske fronte od strane nekih naših funkcionera i članova iz SBK,  te njihov pompezno najavljen  i obavljen prelazak u SDP: Demokratska fronta će opstati, ostati principijelna svim svojim stavovima, i kada je u pitanju budućnost zemlje i kada je u pitanju borba za radničko, ljudsko i građansko dostojanstvo. To potvrđuje i sve veći broj građana koji nam se pridružuju a o čemu se ne „talasa“. 

I drugo: Naš predsjednik  Željko Komšić ostaće kandidat za člana Predsjedništva BiH, taj certifikat ne tražimo ni od jedne političke ili interesne grupe, taj certifikat tražimo i dobićemo od naroda i građana ove zemlje u oktobru! 

Očito je i u ovom slučaju da SDP sve očiglednije ide na rušenje i gašenje Demokratske fronte i  na svaki način pokušava osporiti kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Što to rade, samo oni znaju. Demokratska fronta  nema namjeru, pored istinskih ideoloških protivnika i protivnika cjelovitosti ove zemlje, ulaziti i u kakvu polemiku i sukob sa kolegama iz SDP-a, nadajući se da će i u toj partiji sazrjeti  spoznaja  ko je kome stvarni protivnik a ko saveznik, ukoliko su nam ciljevi isti, a mi smo do sada bili uvjereni da jesu. 

Što se tiče naših dojučerašnjih kolega iz SBK koji su napustili DF, treba reći samo dvije stvari: 

Prva je da su „nesporazumi“ krenuli kada je obavljena reevidencija  članstva i kada se ustanovilo da je broj članova u pojedinim opštinskim organizacijama preuveličan, dakle, falsificiran, a razlog tome može se naći i u pretenzijama da se što više mjesta dobije u Kantonalnom odboru, a time i pojača  uticaj na buduće formiranje izbornih lista. 

Drugi, ne ulazimo u to šta je svakome od njih pojedinačno obećano, ali je očigledno da je njihova procjena bila da svoje ambicije (koliko su realne, ne ulazimo u to) nisu vidjeli  u ovoj stranci, nego u SDP-u. To je bio njihov izbor, a realna slika svega što smo uradili ipak će se i jedino pokazati u oktobru, na opštim izborima. Narod odlučuje. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predsjedništvo DF-a - 'Trojkina' politika kompromisa dovela do politike razvaljivanja države

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta