Kultura     | 14.05.2018. 14:02 |

Audicija za umjetnički projekat 'Bure baruta'

FENA Saopćenje

ZENICA, 14. maja (FENA) - U međunarodnoj koprodukciji između Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Makedonskog narodnog teatra (MNT) Skoplje i Skopje Film Studija počela je priprema za umjetnički projekat makedonskog autora Dejana Dukovskog "Bure baruta" u režiji Nine Nikolić.

Sarajevsko Pozorište mladih mjesto je gdje će 17. maja biti upriličena audicija za ovaj projekt i to za dva mlađa glumca/glumice, do 32 godine starosti, što može uključivati studente III ili IV godine studijskog programa gluma na umjetničkim akademijama u BiH ili diplomirane glumce.

Kandidati trebaju pripremiti monolog iz dramskog teksta "Bure baruta", interpretaciju makedonske narodne pjesme "Zajdi, zajdi jasno sonce" te kraću muzičku dionicu na muzičkom instrumentu koji kandidat svira, u skladu s mogućnostima i vještinama što je opcionalno.

Rad na projektu odvijat će se u dvije radne faze koje bi trebale biti završene do septembra, dok bi premijerna izvedba trebala biti upriličena u MNT Skoplje, prema naknadno utvrđenim terminima, saopćeno je danas iz BNP-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Begagić dao prednost bh. savremenicima, 'Kiselina' otvara se 23. festival bh. drame u Zenici

Održan koncert ansambla violončelista 'Cellissimo' u Zenici

BNP Zenica predvodi dvogodišnji međunarodni projekt 'Feminističko čitanje klasika'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'