Kultura     | 12.05.2018. 11:36 |

Koncert vojnih orkestara Oružanih snaga BiH i Republike Austrije u Vitezu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Vojni orkestri Ministarstva obrane Republike Austrije i Oružanih snaga BiH održali su sinoć zajednički koncert na Gradskom trgu u Vitezu, a pod pokroviteljstvom ministrice obrane Bosne i Hercegovine Marine Pendeš, saopćeno je iz Minisarstva odbrane BiH.

Pored predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, koncertu su nazočili brigadni general Tomo Kolenda, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić, vojni izaslanik Republike Austrije Martin Pammer, kao i nekoliko stotina građana općine Vitez. Ministrica Pendeš je sve nazočne, ovom prigodom, prije početka koncerta pozdravila u kratkom obraćanju.

Vojnim orkestrima tijekom svečanog koncerta ravnali su pukovnik Tomislav Sušac i pukovnik Dietmar Pranter.

Posjetitelji sinoćnjeg koncerta uživali su u bogatom glazbenom programu temeljenom na izvedbama različitih glazbenih stilova, kao što su klasične vojne koračnice i druge skladbe modernije glazbe.

Svečani koncert je organiziran prema Planu bilateralno-vojne suradnje između Ministarstva obrane BiH i Ministarstva obrane Republike Austrije što je pokazatelj dosadašnje dobre suradnje između dvije prijateljske zemlje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji u Srbiji

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'