Bosna i Hercegovina     | 12.05.2018. 10:30 |

Koalicija 'Pod lupom' posmatra opoziv za načelnika opštine Lukavac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12.maja (FENA) - Koalicija "Pod lupom" posmatrat će opoziv za načelnika opštine Lukavac koji će biti održan u nedjelju, 13. maja.

Za posmatranje opoziva Koalicija će angažovati 63 posmatrača koji će biti prisutni na svim redovnim biračkim mjestima, u izbornoj komisiji za postupak opoziva i mobilnom timu.

Koalicija je donijela odluku za posmatranje ovog opoziva zbog velike zainteresovanosti i upita građana opštine Lukavac da u opozivu učestvuje nestranačko tijelo za posmatranje. Svojim angažmanom i tokom ovog posmatranja, Koalicija želi spriječiti moguće zloupotrebe i prevare, osigurati poštovanje Izbornog zakona BiH, te zaštititi glasove birača. 

Koalicija "Pod lupom" pozvala je političke subjekte na poštovanje izborne šutnje koja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje sve do zatvaranja biračkih mjesta, a građane je ohrabrila i pozvala da izađu na opoziv u što većem broju.

Građani uočene nepravilnosti neposredno prije održavanja opoziva i na dan opoziva mogu prijaviti Koaliciji "Pod lupom" na broj telefona 080 05 05 05.

Koalicija je do sada posmatrala Opšte izbore 2014. godine, Lokalne izbore 2016. godine, prijevremene lokalne izbore u osam opština, prve izbore u novoformiranoj opštini Stanari i ponovljene izbore u opštini Stolac, saopćeno je iz Koalicije "Pod lupom".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Koalicija "Pod lupom": Izbori 2018. djelimično neregularni

Javni emiteri prostor daju političarima koji su na vlasti

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana