Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 16:03 |

Bihać - Jednokratna pomoć za otklanjanje posljedica prirodnih i drugih nesreća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Gradski štab Civilne zaštite Grada Bihaća na današnjoj sjednici usvojio je Izvještaj o Javnom pozivu za dodjelu jednokratne novčane pomoći za otklanjanje posljedica nastalih djelovanjem prirodnih i drugih nesreća - vjetar na području Grada Bihaća.

Za saniranje šteta nastalih od olujnog vjetra Grad Bihać izdvojio je 55.000 KM, od čega će na osnovu danas usvojenog Izvještaja šteta svim prijavljenim koji ispunjavaju uslove iz Pravilnika, biti isplaćena u iznosu od 40 posto od ukupno prijavljene i utvrđene štete.

Isplata osiguranog iznosa krenut će već sljedeće sedmice, a dobiti će je osobe koje  ispunjavaju uslove za dodjelu novčanih sredstava za stambene objekte, osobe  koje imaju štetu na poljoprivrednim dobrima i pravni subjekti, saopćeno je iz Grada Bihać.

Štab Civilne zaštite Grada Bihaća danas je raspravljao i o situaciji koja se odnosi na povećan broj migranata u Bihaću, te je zaključeno da će sve nadležne gradske službe, javne ustanove i preduzeća kontinuirano pratiti situaciju i biti dio tima koji vodi brigu sa aspekta higijensko-zdravstvene zaštite i humanitarnog zbrinjavanja migranata u Bihaću.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta