Ekonomija     | 11.05.2018. 13:22 |

U Tuzli Prva međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji

FENA Saopćenje

TUZLA, 11. maja (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović danas je otvorio Prvu međunarodnu naučnu konferenciju o digitalnoj ekonomiji "DIEC 2018“, koju je u Tuzli organizovala "Internacionalna poslovno - informaciona akademija“.

 - Ovo je jedinstven IT događaj i predstavlja nam posebno zadovoljstvo što je ovakav događaj organiziran upravo u Tuzli. To dokazuje da smo mi u Tuzlanskom kantonu svjesni važnosti i okrenuti obrazovanju IT stručnjaka, vođeni činjenicom da su oni najtraženiji kadrovi na tržištima rada u BiH i cijelom svijetu i da se danas svaka privredna grana oslanja na upotrebu informacijsko-komunikacijskih tehnologija - rekao je Suljkanović.

Radi se o prvoj konferenciji o digitalnoj ekonomiji u Bosni i Hercegovini uopšte, a okupila je eminentne naučne radnike, stručnjake, studente doktorskih i master studija iz različitih oblasti u kojima je digitalna tehnologija našla svoju primjenu.

Cilj konferencije je da podstakne razmjenu mišljenja, te da se prezentiraju i diskutuju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmenta i poduzetništva, poslovnih informacijskih sistema, digitalnog marketinga i sl.

 - Cilj nam je i pokazati gdje se u ovom trenutku nalazimo kao privreda i društvo, koliko smo iskoristili potencijale digitalne ekonomije i u kojoj smo fazi stvaranja digitalnog društva, te kako iskoristiti priliku koju nam pruža primjena digitalnih tehnologija da ostvarimo željeni ekonomski rast i kvalitetnije društvo - rekao je direktor Akademije Damir Bećirović, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo