Regija     | 11.05.2018. 12:04 |

Mektić: Isticati važnost efikasnije saradnje na području sigurnosti i odbrane

FENA Saopćenje

BEOGRAD/SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić učestvuje u Beogradu na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji o euroatlantskim procesima, u organizaciji Narodne skupštine Republike Srbije.

Izlaganje Mektića bilo je fokusirano na proces pridruživanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, koji je istakao da evropska perspektiva državama zapadnog Balkana predstavlja snažan podsticaj za provođenje reformskih procesa.

Naglasio je da se ne može postići ni razvoj, ni prosperitet, niti očekivati bolja budućnosti, ukoliko društvo nije sigurno.

- Niz događaja posljednjih nekoliko godina, od izbjegličke krize do terorističkih napada, ovo su potvrdili. Zbog toga, kao ključne prioritete, u okviru međunarodnih organizacija, ali i pojedinačnih država, moramo isticati i važnost bolje, efikasnije saradnje na području sigurnosti i odbrane - kazao je Mektić.

Sigurnost i stabilnost, dodao je on, neophodan je preduslov za ekonomski i kulturni razvoj, međunarodnu trgovinu, kao i za kvalitetnu bilateralnu i multilateralnu saradnju u raznim oblastima – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'