Najave     | 11.05.2018. 08:50 |

Danas svečani prijem EP-a u BiH i uručenje Ordena EP-a Vahidu Halilhodžiću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Evropski pokret u Bosni i Hercegovini (EPuBiH) danas će organizirati prigodan prijem u povodu obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini u sklopu kojeg će Vahidu Halilhodžiću, jednom od najboljih igrača/fudbalera i napadača bivše Jugoslavije i Evrope, biti uručeno najviše priznanje naroda, građanki i građana BiH - Orden Evropskog pokreta.

Svečani prijem u organizaciji EP-a u BiH bit će upriličen u Zgradi Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH), a povodom 70. godišnjice osnivanja i postojanja Internacionalnog evropskog pokreta (European Movement International - EMI) sa sjedištem u Bruxellesu i u sklopu projekta obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini.

Prestižno prznanje će Vahidu Halilhodžiću uručiti visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, a prijemu će uz članove diplomatskog kora i predstavnike medija, prisustvovati i brojni drugi visoki gosti i zvanice.

Evropski pokret u BiH tradicionalno i u kontinuitetu obilježava Dan Evrope u BiH od 2005. godine, promovirajući uspješne lokalne zajednice, privredne subjekte, druge organizacije i pojedince iz zemlje i inozemstva, koji su dali značajan doprinos procesu EU integracija države, razvoju društvene zajednice i međunarodnog ugleda i imidža Bosne i Hercegovine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Karić uručila 'Ključ Grada Sarajeva' generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'