Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 16:53 |

Kojić i Vilić potpisali Sporazum o saradnji

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Neđo Kojić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH) Mirsad Vilić potpisali su danas Sporazum o saradnji.

Sporazum, koji je potpisan u službenim prostorijama Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu, između te dvije institucije u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH, dodatno će osnažiti započetu i uspostaviti još jedan osnov za dalji razvoj saradnje, saopćeno je iz Agencije.

Sporazum je potpisan radi regulisanja međusobnih odnosa u postupku osiguranja transporta dokaznog materijala Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i njime se regulišu pojedini elementi poslovnih procesa, mehanizama saradnje, koordinacije i pružanja podrške.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma prethodio je radni sastanak, a upriličen je i obilazak laboratorija koje djeluju u okviru Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja tokom kojeg su predstavljeni postignuti rezultati u radu Agencije, kadrovska popunjenost i materijalno-tehnička opremljenost.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Pripadnici DKPT i OSBiH prošli obuku iz oblasti 'Neposrednog osiguranja VIP osoba'

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu